DSFW 2023

SUSTAINABLE FASHION EXPERIENCE ENSCHEDE

“Changing the way we create & experience fashion”

Kom 5 t/m 8 oktober naar Concordia aan de Langestraat 56 voor de Sustainable Fashion Experience Enschede.
Vier dagen lang Slow Fashion!
De tiende editie van Dutch Sustainable Fashion Week moedigt aan kleding langer te dragen met de slogan: “NA 30 KEER NOG STEEDS stijlvol”

PROGRAMMA:
Sustainable Fashion Shoppen, Swappen & Beleven

Donderdag 5 oktober van 10:30–17:00 uur:
Overlap Swap Station in de Expo Ruimte met duurzame fashion tips en een presentatie van de Ecopolitan Jurk die te lezen is als een magazine.
De Concordia-Shop staat 4 dagen in het teken van Sustainable Fashion Design en accessoires met mooie items van Jasmijn Miltenburg en Hellen van Rees, streetwear van Turtlehorn, de tassenlijn ‘Hug’ van Jolien Roesthuis en sjaals van Enschede Textielstad. Maar ook Sustainable Fashion Lectuur o.a. ’Loved Clothes Last’ van Orsola de Castro en de ECOPOLITAN Magazine no 4.

Donderdagavond 5 oktober openingsavond met een Paneltalk o.l.v. Marjon Kok (journalist TC Tubantia). Kom meepraten met experts op het gebied van duurzame kleding en textiel, van 19:30-22:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur.
Sprekers: Hellen van Rees, Paul Kruize en Anton Luiken.
Muziek: DJ ‘Jep Cambardella’. Entree is gratis, kom op tijd VOL=VOL

Vrijdag 6 oktober van 10:30–17:00 uur kun je net als donderdag terecht voor Sustainable Fashion in de Concordia Shop en in de Expo ruimte voor ons Swap Station, waar je waardevolle kledingstukken kunt ruilen voor andere mooie items.

Vrijdagnamiddag 6 oktober van 17:30-19:30 uur; Hoe kunnen we de huidige fashion industrie verduurzamen? Samen kijken naar korte documentaires/films en discussiëren in het Auditorium van de Expo Ruimte. Inloop vanaf 17:00 uur. Entree is gratis, kom op tijd VOL=VOL

Zaterdag 7 oktober van 10:30-17:00 uur Sustainable Fashion Experience in de Concordia Shop en in de Expo Ruimte met een DIY label-actie van Quinta Bies.

Zondagmiddag 8 oktober van 12:00-17:00 uur Sustainable Fashion Experience in de Concordia Shop en in de Expo ruimte. Kunstenaar Quinta Bies geeft live met haar label-actie een extra Slow Fashion tintje aan je geruilde of bestaande kleding.

N.B.: Voor de Overlap kledingruil bij Concordia kunnen we maximaal 1 t/m 3 items per persoon innemen en vragen we een servicebijdrage van €5,00 per persoon/per swap.


Exposities:
Bij Concordia Expo zijn de hele maand oktober ook nog diverse exposities te zien die gaan over; ‘De invloed van de mens op de natuur’. Zo zet Overlap samen met Concordia duurzaamheid op de kaart in Enschede.

Een aantal lokale ondernemers zullen worden opgenomen in een route om bezoekers te wijzen op duurzamere alternatieven in de binnenstad van Enschede. O.a.:
Studio Spitsbaard, KLOF, Granny Cool Vintage, Mevrouw Janne, Nassau Tailors, Chaplin Kledingherstel, Atelier Mesut, Schuring Naaimachines,
Eten en drinken: ETN Saladebar, Het Gouden Randje.

Video-impressie van de opening DSFW 2023 Enschede