DIY-BODYWARMER-CHALLENGE

BODYWARMER
Anagram: de bodywarmer versus jouw garderobe
MYWARDROBE


Een Bodywarmer als sociaal & duurzaam mode-statement:

  • Voor degene die jouw kleren maakt, als een warme omhelzing
  • Voor de planeet, verwarming lager en wikkel jezelf in
  • Door hergebruik van bestaand materiaal of zelfs een exemplaar dat volledig circulair is
  • Voor inclusiviteit, omarm elkaar
  • Voor jezelf, wat wil jij op je lichaam dragen? Hoe belangrijk is het voor je dat kleding gemaakt is van vezels die niet schadelijk zijn voor jou en andermans gezondheid? Dat degenen die jou kleding maken eerlijk beloond worden?


Jouw zelfgemaakte bodywarmer als symbool tégen uitbuiting van mensen in de kledingindustrie en vóór duurzame omgang met kleding, textiel en elkaar.

Voel je vrij om deze uitdaging in te vullen zoals jij dat voor ogen hebt, het is niet zo belangrijk of het een draagbaar stuk is, jij bepaalt het medium. Dat kan ook een foto of een kunstwerk zijn. Je kunt textiel gebruiken of ander materiaal dat er al is, of zelf materiaal maken, alles kan, jij kiest.

De eerste resultaten gaan we tonen met een show of tentoonstelling tijdens Fashion Revolution Week 2024. Welke verassende creatie ga jij maken?

Houd onze website of ons instagram kanaal, @over_lap.nl in de gaten voor het vervolg van deze challenge. We zullen ook enkele bijeenkomsten en workshops organiseren rond dit project.

Doe je mee?
Als je vragen hebt over dit project kun je die stellen via ons contactformulier

(DIY-Bodywarmer-Challenge, april 2023. Afbeelding met Dall-E)