OVERLAP-PARADE 30 oktober 2021

Maak een waanzinnige creatie van bestaande kleding, textiel of andere left-overs en doe mee met de Overlap-Parade op 30 oktober 2021 tijdens het Van Haag tot Wal Festival in de binnenstad van Enschede.

Om elkaar te stimuleren en inspireren geven we workshops in Enschede, Oldenzaal en Hengelo.

Op woensdag 8 en 15 september via Concordia in het pand van Warp Technopolis in Enschede.
Adres: Stationsplein 1A, 7511 JD Enschede
Op woensdag 22 september in het Palthe Huis in Oldenzaal.
Adres: Marktstraat 13, 7571 ED Oldenzaal
Op woensdag 29 september bij Oyfo in Hengelo.
Adres: Floris Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ Hengelo

De workshops beginnen om 19:30 tot 22:00 uur.

Meld je aan via ons contactformulier voor de Overlap-Parade en mocht je óók naar 1 van de workshops willen, zet dit er dan specifiek bij en welke je wilt volgen want er is plek voor max 10 personen per workshop, vol=vol op volgorde van aanmelding. De workshops gaan door bij minimaal 4 deelnemers per workshop. Wij hebben materiaal en kledingstukken maar je eigen favoriete spullen meenemen kan natuurlijk ook! Materiaalkosten per workshops €5,00. Voor studenten €2,50 per persoon (inclusief koffie/thee), contant te voldoen op de avond zelf.

!Tip voor mensen die naar de workshop bij Oyfo in Hengelo gaan; Het gloednieuwe museum heeft ook een prachtige textiel-catwalk-installatie met informatie over duurzaam en circulair textiel.
Let op: wil je vooraf aan de workshop nog het Oyfo Techniekmuseum bezoeken? Koop dan hier je tickets voor een museumbezoek. 
Oyfo is maandag t/m vrijdag open van 10:00 tot 21:00 uur. Zaterdag en zondag van 10:00-17:00 uur

OVERLAP POP UP SWAP

25 & 26 SEPTEMBER 2021

In het weekend tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week kun je weer kleding ruilen bij TANKSTATION!

Voel je welkom en neem kleding (volwassenen), schoenen, accessoires mee die jezelf niet meer draagt maar die nog wel fashionable, heel, schoon en gestreken zijn.
Voor de hanteerbaarheid vragen we je max zo’n 5 items in te wisselen en max 5 “nieuwe” items per persoon weer uit te zoeken. Hoe hoger de kwaliteit en hipheid van de items die je inbrengt des te meer ‘Overlap punten’ je kunt scoren, die je vervolgens weer kunt inwisselen voor “nieuwe” stukken.
Heb je geen kleding om in te wisselen maar je ziet toch wat leuks? Dan kun je tegen een vergoeding ook wat uitzoeken.

Openingstijden: zaterdag & zondag 12:00 – 18:00.

Locatie: TANKSTATION Cultureel Vulpunt, Deurningerstraat, 28, 7514 BJ Enschede

In de maand augustus (5 t/m 28 augustus 2021 ) waren we van donderdag t/m zaterdag te vinden bij TANKSTATION in Enschede met de Overlap Pop Up Swap Store. 

OVERLAP-PARADE

Kom in actie tegen de over-consumptie en over-productie van textiel!
Wij dagen Enschede en omgeving uit om zelf aan de slag te gaan om van overgebleven kledingstukken of ander restmateriaal een nieuwe creatie te maken.
Show je creatie op de Overlap-Parade en geef je fantasie alle ruimte.
We gaan natuurlijk zelf ook aan de slag en hopen samen met jullie een fantastische sustainable parade neer te zetten. Noteer 30 oktober 2021 alvast in je agenda, want dan gaat het in de binnenstad van Enschede gebeuren! Dus nog genoeg tijd om een prachtstuk in elkaar te zetten. In aanloop naar de Overlap-Parade gaan we in september op verschillende locaties in Twente workshops organiseren. Om elkaar te inspireren en voor degenen die wat ondersteuning kunnen gebruiken. Samen werken we aan een duurzamere manier om met kleding en textiel om te gaan.
Wil je meedoen, meld je dan aan via ons contactformulier met als onderwerp ‘Overlap-Parade’.